НАТО із партнерами вперше проведуть морські навчання із відбиття російської агресії

10:00 02.09.2023

Країни НАТО та партнери проведуть у Балтійському морі військово-морські двотижневі навчання, в яких візьмуть участь близько 30 кораблів і понад 3000 військовослужбовців.

Про це заявив головком ВМС Німеччини віце-адмірал Ян Крістіан Каак, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Reuters.

У двотижневих навчаннях "Північне узбережжя", які розпочнуться 9 вересня, візьмуть участь військовослужбовці з усіх країн НАТО, розташованих на Балтійському морі. Крім цього, у навчаннях також братимуть участь Швеція, яка скоро стане членом НАТО, і США, Канада, Нідерланди, Бельгія та Франція.

Відпрацьовуватимуть амфібійні операції та удари з моря на сушу.

За словами Каака, ВМС США направлять на навчання корабель Mesa Verde завдовжки понад 200 метрів, призначений для транспортування і висадки близько 800 морських піхотинців під час амфібійного десанту.

Забезпечення безпеки морських шляхів через Балтійське море - ще один напрям навчань, які пройдуть біля берегів Латвії та Естонії.

"Фінляндія і країни Балтії майже на 100% залежать від морських шляхів постачання через Балтійське море. Якщо Сувалкський коридор буде заблоковано - а це легко зробити, оскільки там лише дві дороги і одна залізнична гілка, - то у нас залишаться тільки морські шляхи, і саме через них нам доведеться пробиватися", - заявив Каак.
 

Ще на цю тему