Працівниці прокуратури та чотирьом російським суддям із Криму загрожує термін за держзраду 

17:20 31.08.2023

Українські правоохоронці скерували до суду обвинувальні акти щодо чотирьох екссуддів та однієї робітниці прокуратури з тимчасово окупованого Криму. 

Кожному з них загрожує до 15 років позбавлення волі за державну зраду, повідомляє пресслужба прокуратури Автономної Республіки Крим та Севастополя, пише Крим.Реалії.

«При окупаційній владі вони почали працювати суддями у незаконно створених: Арбітражному суді Республіки Крим, Ленінському районному суді, Севастопольському міському суді та Балаклавському районному суді м. Севастополя. Інша обвинувачена також погодилася перейти на бік ворога та обійняти посаду у «прокуратурі Республіки Крим», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що остання фігурантка причетна до переслідування українських активістів Олександра Костенка та Андрія Коломійця, а також заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

«Саме вона вимагала залишити без змін рішення «судів» на території Криму про продовження активістам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Як результат, незаконно створений «Верховний суд Республіки Крим» врахував позицію «прокурорки» та відмовив у задоволенні апеляційних скарг», – додали у пресслужбі.

Представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева заявила, що «одним із пріоритетних завдань України після деокупації Криму стане виявлення та притягнення до відповідальності тих, хто сприяв російській анексії півострова». За її словами, ті, хто вчиняв злочини проти людяності та воєнні злочини, порушував права людини та вчиняв злочини, визначені як геноцид, мають бути притягнуті до відповідальності.
 

Ще на цю тему