Російські загарбники затопили пороми на підходах до Керченського мосту

18:20 30.08.2023

Російські окупаційні війська пустили на дно кілька суден на ділянці між островом Тузла і косою Тузла у районі Керченської протоки, поблизу незаконного залізнично-автомобільного моста між Росією та тимчасово окупованим Кримом.

Про це повідомляє« Порти Украіни» з посиланням на OSINT-проєкт Cover Shores.

Раніше ГУР повідомляло, що окупанти планують затопити щонайменше 5 поромів і створити з них «захисну смугу» від українських морських дронів.

При цьому відстань між затопленими суднами становить близько 200 метрів, а цього достатньо для проходу дронів. Тому є припущення, що на них натягнули спеціальні сітки, які завадять підводним та надводним апаратам дістатися мосту.

Російські загарбники затопили пороми на підходах до Керченського мосту
Фото: twitter.com/CovertShores
17 липня незаконно побудований Росією Керченський міст зазнав атаки дронів. Тоді Росія закрила рух вантажних суден через Керченську протоку. Після цього інциденту рух мостом уже кілька разів перекривався і відновлювався.

Наприкінці липня російське міноборони заборонило прохід через Керченську протоку маломірним судам: вітрильним, надувним човнам, гідроциклам та іншим. На початку серпня запроваджено ще більш жорсткі обмеження руху суден у Керченській протоці, а також заборону польотів літальних апаратів.

Кримський міст стратегічно важливий як для постачання анексованого Криму, так і для перекидання живої сили, техніки та озброєнь для бойових дій в Україні.

Ще на цю тему