Румунія і Нідерланди погодили створення тренувального центру для пілотів F-16

15:40 30.08.2023

Румунія і Нідерланди підписали лист про наміри створити базу для тренування пілотів F-16 та відповідного обслуговування цих літаків на одному з навчальних центрів на території Румунії, що стане внеском цих країн у зміцнення протиповітряної оборони України.

Про це у Толедо перед початком неформальної зустрічі міністрів оборони країн ЄС повідомила керівниця військового відомства Нідерландів Кайса Оллонґрен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні під час неформальної Ради міністрів оборони ми розпочнемо (обговорення) з України. Для Нідерландів надзвичайно важливо продовжувати демонструвати нашу єдність та нашу підтримку для України у її боротьбі проти російської агресії. Нідерланди і Румунія вчора підписали лист про наміри щодо надання тренування та обслуговування для F-16 у навчальному центрі в Румунії. Це конкретний крок до зміцнення протиповітряної оборони України від двох європейських країн, і безумовно, з боку всіх європейських країн, які є учасницями коаліції F-16», – зазначила міністр оборони Нідерландів.


Вона зауважила, що європейські урядовці обговорять також напрямки зміцнення європейської оборони та спільну роботу в рамках Стратегічного компасу ЄС, який був погоджений країнами-членами більш ніж рік тому.

Ще на цю тему