Російський театр скасував гастролі в Ізраїлі після суспільного резонансу

19:00 28.08.2023

Організатор гастролей театру «Ленком» повідомив, що через протести ізраїльтян гастролі переносяться на невизначений термін

Як повідомляе «Главком» Ізраїльський продюсер Гаді Орон, організатор гастролей театру «Ленком» у тель-авівському театрі «Габіма», повідомив, що через протести ізраїльтян гастролі переносяться на невизначений термін.


У заяві Орона йдеться, що ні він сам, ні керівництво «Габіми» не очікувало такого обурення, і не хоче «підливати олії у вогонь». Гастролі російської трупи відкладаються до закінчення війни, наголосив продюсер.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Ізраїль із гастролями у жовтні має приїхати театр «Ленком», який підтримує війну Росії в Україні. Директор громадської організації «Вільний Ізраїль» Катя Купчик закликала бойкотувати артистів.

Зазначимо, «Ленком» віз до Ізраїлю вистава «Поминальна молитва» за мотивами твору «Тев'є-молочник» письменника Шолом-Алейхема. В інтернеті було оголошено збір підписів під закликом скасувати спектаклі через те, що деякі артисти підтримують агресію Росії. Наприклад, актор Андрій Леонов пожертвував свою машину російським військам, а Віктор Раков та Олеся Железняк висловлювалися на підтримку війни проти України.

Теми:

Ще на цю тему