Судді з Криму загрожує до 15 років ув'язнення – прокуратура АРК

18:00 25.08.2023

Прокуратура Автономної Республіки Крим направила до українського суду обвинувальний акт щодо судді підконтрольного РФ Керченського міського суду.

Про це повідомляє прес-служба відомства, пише сайт Крим.Реалії.

Її дії українські правоохоронці кваліфікували як колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

«Слідство встановило, що у 2022 році обвинувачена добровільно обійняла посаду в незаконно створеному «Керченському міському суді Республіки Крим», де й досі здійснює «правосуддя» від імені та на користь країни-окупанта. У складі «Керченського міського суду» обвинувачена сприяє реалізації політики окупаційної влади РФ на тимчасово окупованій території Криму», – повідомляє відомство.

У повідомленні прокуратури АРК не називається ім'я та прізвище обвинуваченої, проте чиновник, який не був уповноважений розмовляти з медіа та захотів залишитися анонімним, повідомив Крим.Реалії, що йдеться про Головченко Світлану Олегівну.

Головченком указом президента РФ призначили виконувати свої обов'язки на 6-річний термін, тобто до 2028 року. Під час перебування на посаді вона розглянула понад 200 судових справ.

Раніше повідомлялося, що двох кримських суддів заочно засудили в Україні до 12 та 13 років позбавлення волі за державну зраду.
 

Ще на цю тему