Кораблі РФ у Чорному морі в тривожному очікуванні «Малюка» - Гуменюк

11:20 18.08.2023

Станом на ранок, у Чорному морі немає ракетоносіїв Чорноморського флоту РФ, корабельне угруповання ворога розосереджене від південно-східного узбережжя Криму до Новоросійська через побоювання атак з боку Сил оборони.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання про ситуацію в Чорному морі.

«Можу порівняти цей стан у Чорноморському флоті РФ із тим, що в Україні називають «при надії», тому що вони у тривожному очікуванні «малюка» постійно нервуються, в них перепади настрою, їх захитує і трошки нудить і вони намагаються ховатися за цивільними суднами. Зараз корабельне угруповання Чорноморського флоту розосереджено вздовж напрямку від південно-східного узбережжя Криму до Новоросійська. Ховаються вони за районом цивільних суден, який створили штучно для того, щоб була така буферна зона. У своїх пунктах базування вони також розтягнули бонові загородження. Ракетоносіїв на чергуванні немає, очевидно, що вони в пунктах базування і споряджаються, готуються до виходу на морські рубежі», - повідомила Гуменюк.


Відповідаючи на питання щодо ситуації на Керченському мосту, речниця відзначила, що рух там залишається ускладненим.

«Кримський міст залишається в тому самому режимі не дуже здорового, не дуже функціонального, не дуже потрібного і, словом, зайвого. Тому що в його потужностях дуже великі дірки, він не може функціонувати повноцінно. На даний момент час від часу перекривається і автомобільний рух, і залізничний ускладнений тим, що створюється додатковий спеціальний графік пуску через нього составів, тому що вони побоюються перевантаження», - розповіла Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, у бухті Новоросійська надводний дрон пошкодив великий десантний корабель «Оленегорский горняк», на якому перебувало близько 100 осіб екіпажу.

Ще на цю тему