У РФ настільки злякались морських дронів, що тренують їх знищувати на Балтійському морі

13:00 18.08.2023

Це є ознакою того, що у Москві у морських дронів-камікадзе вбачають більш ніж реальну загрозу для своїх кораблів далеко поза межами Чорного моря
Утренування російських моряків було внесено новий елемент з огляду на нову загрозу для рашиських кораблів - морські дрони-камікадзе, на рахунку яких вже декілька уражених кораблів та Кримських міст.

Як пише издание DEFENSE EXPRESS
така підготовка відбувається не лише на Чорному морі, але й вже фактично внутрішньому морі НАТО - Балтійському. Саме про такий епізод навчань повідомила прес-служба Балтійського флоту РФ.


У повідомленні зазначено, що тренувались відбивати атаку морських дронів-камікадзе екіпажі малих протичовнових кораблів "Алексин" та "Кабардино-Балкария". Обидва належать до проєкту 1331-М та були спущені на воду у 1988 році.


Також під час тренувань ці два кораблі здійснили тренування зі знищення повітряних дронів та стрільби по надводних кораблях, використовуючи 76,2- та 30-мм артилерійські системи.


Водночас ця новина є цілковитим результатом доволі бездумної "рознарядки" з Москви. Бо якщо для кораблів у Чорному морі такі навчання абсолютно логічні, то відносно Балтійського - більш ніж спірні. Справа в тому, що все Балтійське море повністю прострілюється береговими ракетними комплексами краї НАТО, а у небі над ним панує авіація Альянсу.

Тобто все "бойове життя" кораблів Балтійського флоту РФ у випадку реальних бойових дій вбачається лише у вигляді підльотного часу протикорабельної ракети. А ось безпосередньо морських дронів-камікадзе, то з великою долею ймовірності, найближчим часом у країнах НАТО на озброєнні вони не з'являться.

Ще на цю тему