Кулеба на зустрічі послів Молдови: Будьте певні, Україна — ваш союзник та друг

14:20 17.08.2023

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 16 серпня виступив із відеозверненням на зустрічі послів Молдови у Кишиневі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«Будьте певні, що Україна — ваш союзник та друг. Ми продовжуємо боротися за те, щоб російська агресія ніколи не досягла кордонів Молдови. Ми продовжуємо боротися за те, щоб Україна та Молдова залишалися вільними», - заявив Кулеба.

Він наголосив, що російська агресія проти України – це пряма загроза для Молдови. 

«Я говорю не лише про падіння уламків російських ракет на вашу територію чи відключення електроенергії після масованих ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України. Москва буквально розгорнула проти уряду Молдови весь свій гібридний арсенал: дезінформація, енергетичний шантаж, розпалювання антиурядових настроїв, провокації у придністровському регіоні та багато інших спроб підірвати конституційний лад. Я радий привітати вас із провалом цих спроб», - сказав міністр. 

Він додав, що Україна продовжить підтримувати Молдову у збереженні суверенітету та територіальної цілісності. 

«Молдова разом з Україною успішно досягла статусу країни-кандидата на вступ до ЄС. Ви ефективно обмежили вплив російської пропаганди у своїй країні. Ви заборонили російські символи V та Z, а також георгіївську стрічку. Я також вдячний Молдові за визнання Голодомору геноцидом українського народу та за те, що ви підтримали створення спеціального міжнародного трибуналу для розслідування злочинів, скоєних російською армією в Україні. Все це не просто жести. Це визнання того факту, що наші держави належать до одного цивілізаційного простору», - сказав глава МЗС України.

16 та 17 серпня Міністерство закордонних справ і євроінтеграції організовує у Кишиневі зустріч послів Молдови. Учасники заходу мають обговорити питання, пов'язані з реалізацією зовнішньої політики Молдови, та визначать нові завдання й пріоритети дипломатичних представництв республіки.
 

Ще на цю тему