Захист Чорного моря стратегічним є пріоритетом НАТО - міністр оборони Болгарії

14:40 14.08.2023

Міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев заявив, що захист Чорного моря є стратегічним пріоритетом НАТО, оскільки воно є важливим для безпеки, економіки та екології.

Про це пише УНН з посиланням на Novinite.

Цитата

"Захист Чорного моря є стратегічним пріоритетом для НАТО, а важливість і обов’язки ВМС Болгарії зростають з кожним днем... В останнє десятиліття Чорне море стало територією серйозних енергетичних проектів, зростання політичної та військової напруги", - наголосив міністр під час промови до курсантів 2023 року випуску Вищої військово-морської школи (VVMU) у Варні.

Деталі

Тагарев нагадав, що через повномасштабне вторгнення росії у Чорному морі розгорнулася перша за 78 років широкомасштабна війна в Європі, а також почастішали провокації щодо країн-членів НАТО. За його словами, це підвищує роль ВМС країни і вимагає як серйозних інвестицій для їх прискореної модернізації, так і тісної інтеграції зі збройними силами інших країн-членів Альянсу.

"У зв’язку зі зміною ситуації, альянс у своїй стратегічній концепції визначив захист Чорного моря як пріоритет, оскільки це надзвичайно важливо як для безпеки, так і для економіки, транспорту та екології всіх країн-учасниць регіону", - додав Тагарев. 

Нагадаємо

8 серпня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов здійснив на чолі української делегації візит до Болгарії, де обговорив стан регіональної та міжнародної безпеки.

Ще на цю тему