«Агровіста» відправила перше судно із пшеницею нового врожаю до Греції

18:00 10.08.2023

«Агровіста» розпочала 2023-2024 маркетинговий рік (МР) поставкою суднової партії пшениці третього класу нового врожаю до Греції, наступне судно з фуражною пшеницею вирушить до Іспанії.

Про це повідомляе Порти Украіни з посиланням на прес-службу компанії.

Цього сезону, з урахуванням зупинки «зернового коридору», холдинг повернувся до роботи логістичних маршрутів через Дунайський коридор. Також через високу навантаженість дунайского напрямку та тимчасової відсутності роботи «зернового коридору» холдинг реалізує частину своєї продукції використовуючи інші транспортні коридори — автомобільний, залізничний та річковий, доставляючи збіжжя до найближчих портів країн-сусідів та покупцям в країни Євросоюзу», — йдеться у повідомленні.

Холдинг у 2022-2023 МР, використовуючи зерновий коридор, українські порти Придунав’я та транзитні шляхи солідарності до країн ЄС, відвантажив понад 0,5 млн тонн збіжжя до країн Середземного моря, Ближнього Сходу, Туреччини та реалізував чимало продукції на внутрішньому ринку Єгипту.

«Агровіста» за рік після початку масштабного російського військового вторгнення в Україну експортувала понад 400 тис. тонн агропродукції залізницею та через порти Одеси.

Теми:

Ще на цю тему