На курорті в Грузії стався зсув: у зоні лиха заблоковані десятки людей

08:40 04.08.2023

У Грузії біля курорту Шові стався зсув.

Наразі відомо, що у зоні лиха заблоковані десятки людей, передає УНН із посиланням на Грузія.Online.

Деталі

Рятувальники та підрозділ поліції летять двома гелікоптерами до місця зсуву у високогірному містечку Шові, регіону Рача.

За даними МВС Грузії, до центру управління суспільною безпекою надійшла низка повідомлень про обвалення земельного масиву біля готелю «Сансет Шові».

«Хочемо повідомити громадськість, що всі відповідні відомства поінформовані про подію. На місці мобілізовано відповідну техніку, а також перекидається додаткова».


Додамо

За даними ЗМІ, відомо, що мости та дороги у Шові були знищені стихією.

"Дороги та під'їзні мости до курорту Шові знищені стихією, на місці знаходиться рятувальна група, з Тбілісі вилетів гелікоптер", - заявив Першому каналу Грузії губернатор Рача Папуна Маргвелідзе.

За його словами, інформації про постраждалих наразі немає.

«Про постраждалих поки що нічого не відомо. Робота ведеться у цьому напрямі. Ми зв'язуємось із тими, хто там застряг. Котеджі також зруйновано. Рятувальники вже перебувають на місці. Насамперед необхідно евакуювати громадян, у зв'язку з цим ми розробляємо план», — заявив Маргвелідзе.

МВС розповсюдило заяву у зв'язку зі зсувом у Шові. Як заявили в МВС, про подію поінформовано усі відповідні відомства, на місці події мобілізовано відповідну техніку.

Наразі у зоні стихійного лиха розпочинається рятувальна операція. За даними МВС Грузії, на місці вже знаходиться один рятувальний гелікоптер прикордонної поліції, другий гелікоптер чекають з хвилини на хвилину.

За їх інформацією, на місце прибув також начальник Служби управління надзвичайними ситуаціями Темур Мгебришвілі.

ЗМІ також уточнює, у зоні лиха перебувають близько 40 осіб.