Наші досягнення у сфері дронів будуть одними з найкращих у світі – Данілов 

10:20 03.08.2023

У майбутньому технології України у сфері безпілотників будуть одними з найкращих у світі. 

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, коментуючи успіхи України у сфері безпілотників в ефірі телемарафону, пише ZN.UA.

«Що стосується нашого власного виробництва - у нас розгорнута програма по дронах. Наші виробники у великій кількості вже виготовляють різноманітні засоби поразки. Це непрості прилади, що вимагають певної комплектації і не всі вони виготовляються на території нашої країни. Тут має бути і інженерна думка, і система захисту від РЕБ, та багато інших речей…», – зазначив Данілов.

Наші досягнення, за його словами, будуть одними з найкращих у світі, тому що ми, безпосередньо, маємо бойовий досвід застосування.

«Наші військові кажуть, що краще, що гірше і вони розуміють у цьому дуже і дуже добре. краще. І ми точно розуміємо, що ми робимо. І наші люди, які займаються цим питанням – суперфахівці», – наголосив секретар РНБО.

Водночас, він переконаний, що в Україні немає заборон на застосування виробленого в ній озброєння територією РФ.

«Яке у нас може бути табу, якщо країна-агресор проти нас розгорнула величезну військову кампанію. Якщо вони вбивають наших дітей майже кожен день - які мають бути табу?», – сказав він, додавши, що таке табу поширюється щодо використання західної зброї.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що наша держава не має питати дозволу щодо використання зброї, яка виробляється на нашій території. Коментуючи, чому для атак безпілотників було обрано бізнес-центр "Москва-сіті", де розташовані три російських міністерства, Данілов відповів, що це має певний символізм.
 

Ще на цю тему