Цивільне судно зі зброєю та Ка-29, які рятують рашистів: нові подробиці "успішно відбитої атаки" катерів-камікадзе

10:40 02.08.2023

Як окупанти насправді "відбили" атаку катерів камікадзе з вбитими та пораненими
Сьогодні зранку російське оборонне відомство повідомило, що два їхні патрульні кораблі проєкту 22160 були атаковані безекіпажними катерами, і що кораблі успішно відбили цю атаку і продовжують виконувати ці завдання.

Втім, згодом з’явилися низка нових подробиць, які ставлять під сумнів версію окупантів — про них розповідає видання Бабель.


Перша важлива деталь — що ймовірно, серед кораблів, які могли бути атаковані безекіпажними катерами, був контейнеровоз Sparta-IV, на борту якого цілком могло бути озброєння — ще в березні повідомлялося, що саме цим судном росіяни через Босфор возили зброю з Сирії.

Ба більше, хоча окупанти кажуть, що це Sparta-IV — це цивільне судно, але видання з посиланням на власні джерела стверджує, що контейнеровоз озброєний крупнокаліберною зброєю, а на його борту є кадрові військові.


Друга важлива деталь — що кораблям, які "успішно відбили атаку", для евакуації постраждалих (з одного з трьох кораблів, які ймовірно були атаковані катерами-камікадзе) знадобилися гелікоптери Ка-29, які мали б доставити тіла загиблих (!), а також поранених у Севастополь до Чорноморського вищого воєнно-морського училища. Наразі відомо про як мінімум одного загиблого і ще п’ятьох поранених.

Ще на цю тему