В Україні з'явиться центр із ремонту та обслуговування безпілотників

08:00 01.08.2023

Міністерство оборони України та турецька компанія BAYKAR MAKINA уклали договір про будівництво в Україні сервісного центру з ремонту та обслуговування безпілотників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міноборони України.

Договір було підписано у розвиток рамкової угоди між урядами України та Туреччини про співробітництво у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях, яка набрала чинності 23 січня цього року. Такий крок суттєво посилить співпрацю двох країн в оборонній сфері.

Державний секретар Міноборони Костянтин Ващенко заявив, що створення сервісного центру стане вагомим внеском у посилення оборонних спроможностей України і допоможе наблизити перемогу.

Він також додав, що сьогодні політика українського оборонного відомства спрямована на посилення власних спроможностей із ремонту військової техніки.

"Це стосується не тільки безпілотників. Це стосується і важкої бронетехніки, інших засобів ведення бою. Ми розуміємо, що нам потрібно розвивати власну інфраструктуру, створювати власні робочі місця, навчати наш власний персонал для того, щоб навіть після перемоги ми мали можливість бути максимально ефективними і використовували наявні ресурси для підтримання обороноздатності держави на належному рівні", - заявив держсекретар.

Ще на цю тему