Росіяни закрили Керченську протоку для туристів і рибалок

14:20 31.07.2023

Міністерство оборони Росії оголосило про заборону на судноплавство маломірних суден та плавзасобів у Керченській протоці.

Про це пишуть російські медіа.

Заборонений прохід всіх маломірних суден і плавзасобів в Темрюкскому районі між мисами Хроні і Ахіллеон і північніше лінії між мисами Такіль і Панагія і береговою межею”, — ідеться в наказі.

Під обмеження потрапляють прогулянкові і вітрильні судна, надувні плавзасоби, гідроцикли, віндсерфи, SUP-дошки і їх аналоги. Заборона не діє тільки для кораблів, катерів і суден ВМФ Росії, прикордонних органів і військ Нацгвардії.

Крім того, заборона діє на постановки на якір, добування морських ссавців, рибальство придонними знаряддями, вибухові та інші підводні роботи, відбір зразків донного ґрунту, плавання з витравленим на якорі ланцюгом, проліт, зависання, приводнення, літальних апаратів та іншу діяльність у районах якірних стоянок.

Водночас дозволено транзитний рух цивільних суден Керч-Єнікальським каналом у світлий час доби згідно з графіком після проведення оглядів.

В середині липня на Кримському мосту, що з’єднує територію Росії з анексованим Кримом і є стратегічно важливим як для постачання анексованого Криму, так і для перекидання живої сили, техніки та озброєнь для бойових дій в Україні, сталася серія вибухів, внаслідок яких впав щонайменше один з прольотів мосту.

У жовтні 2022 року на мосту також стався вибух. Київ неодноразово заявляв, що вважає цей об’єкт легітимною військовою ціллю.

Ще на цю тему