У Туреччині за неякісне будівництво в зоні землетрусу заарештували 351 людину

09:00 31.07.2023

Турецькі суди заарештували 351 людину в результаті розслідування щодо причетності будівельного бізнесу до катастрофічних пошкоджень та великої кількості загиблих під час великих землетрусів, які вразили південь Туреччину в лютому 2023 року.

Про це пише видання Turkish Minute, передає УНН.

Деталі

Видання нагадує, що 6 лютого два потужні поштовхи магнітудою 7,8 і 7,5 спустошили частини Туреччини та Сирії, спричинивши загибель майже 60 тисяч людей у двох країнах.

У розслідуванні були затримані 1757 осіб через неякісно побудовані будівлі, зруйновані землетрусом. Із них 351 було заарештовано судом, тоді як 642 були затримані, але звільнені з випробувальним терміном.

Міністр юстиції Туреччини сказав, що розслідування потребує часу, оскільки експертам потрібні зразки з будівель, щоб допомогти судам визначити, хто несе відповідальність.

Зазначається, що у Туреччині були побудовані висотні будинки на лініях розломів і смугах сейсмонебезпечних регіонів.
Землетрус зруйнував тисячі будівель і викликав обурення жертв і людей по всій Туреччині через низьку якість будівництва.

Землетрус, який завдав руйнівних наслідків Туреччині та Сирії, увійшов до п'ятірки найбільш смертоносних за останні два десятиліття.

 

Ще на цю тему