Власник лайнера, що збурив грузинів, - підсанкційний в Україні бізнесмен РФ

08:00 31.07.2023

Грузинська телекомпанія Pirveli поширила інформацію про те, що реальним власником круїзного лайнера Astoria Grande, проти прибуття якого через присутність російських туристів на борту протестували у Батумі, є російський бізнесмен Дмитрій Пурім.

Про це телеканал повідомив напередодні, пише "Європейська правда".

За офіційною інформацією, корабель Astoria Grande зареєстровано на Сейшелах, щоб уникнути санкцій. Однак, стверджує телеканал, його реальним власником є Дмитрій Пурім, проти якого Україна ввела санкції.

Пурім є головою ради директорів АТ "Совфрахт". Компанія надає транспортно-логістичні послуги, здійснює морські та річкові перевезення вантажів, послуги із суднового агентування.

За інформацією НАЗК, санкції на нього накладені через те, що він входить до вищого керівництва "системотворчої компанії, яке задіяне в матеріальну підтримку дій, які підривають або погрожують територіальній цілісності, суверинітету та незалежності України".

"Совфрахт" перебуває під американськими санкціями з 1 вересня 2016 року за те, що компанія вела діяльність у окупованому Криму.

Ще на цю тему