Мешканці Батумі влаштували протест через круїзний лайнер із російськими туристами / Фото

09:30 28.07.2023

У грузинському порту Батумі люди вийшли на протест через прибуття російського круїзного лайнера.

Вранці 27 липня до порту Батумі із Сочі зайшов круїзний лайнер Astoria Grande з російськими туристами, на борту якого перебували російські туристи: у зв'язку з ции опозиційні партії Грузії влаштували протест, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на телеканал Mtavari.

Представники опозиційних партій "Лело" і "Єдиний національний рух" прибули у порт, щоб протестувати проти візиту круїзного лайнера з російськими туристами.

Фото с сайта Цензор.НЕТ

Про захід круїзного лайнера в Батумі напереддні його виходу з Сочі сюжет зняв пропагандистський телеканал "Россия 1". У матеріалі йдеться, що зупинку в грузинському порту вирішили додати "за бажанням" російських і турецьких туристів. Понад 800 осіб перебувають на борту лайнера. 

Туристам пропонували відвідати визначні пам'ятки в Батумі та скуштувати страви місцевої кухні. 

В Агентстві морського транспорту Грузії напередодні заявили, що прибуття круїзного лайнера Astoria Grande має комерційний характер. Лайнер зареєстрований на Сейшельських островах на ім'я компанії Goodwin Shipping Limited і не перебуває під міжнародними санкціями.

Раніше повідомлялося, що між Росією та Грузією за маршрутом Новоросійськ-Батумі-Новоросійськ розпочались вантажні перевезення морем.

Ще на цю тему