Федоров: Росіяни з окупованого Мелітополя вивезли та «всиновили» 230 дітей

08:00 28.07.2023

Окупанти продовжують вивозити дітей з окупованого Мелітополя на територію РФ. 

За словами, міського голови Мелітополя Івана Федорова росіяни "всиновили" 230 дітей з тимчасово окупованого міста. Про це він розповів на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ, пише ZN.UA.

"Їхнє вороже фейкове міністерство відрапортувало про те, що вони за час повної окупації нашого міста "всиновили" 230 дітей. Про що це говорить? Ворог вкрав у нас 230 дітей, передав їх в незрозумілі сім'ї, в незрозумілі умови, і тепер нам буде надскладно повертати їх після деокупації", – сказав Федоров

Водночас, зазначив мелітопольський міський голова, дітей продовжують вивозити на територію Росії до пропагандистських таборів. Зокрема, губернатор одного з російських регіонів, не ховаючись, озвучив мету вивезення українських дітей "на відпочинок": навчити їх "правдивій" історії, любові до РФ та "що таке насправді СВО".

"За останні чотири місяці вони вивезли вже тисячі дітей до таких таборів", – додав він.

Раніше міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомляв, що в окупованому Мелітополі росіяни спільно з колаборантами розкрадають майно дитсадка. З-поміж іншого, мер міста зазначає, що такі дії є продовженням вже звичної поведінки окупантів у місті.

Ще на цю тему