Колишній генпрокурор Пшонка виграв судовий процес проти санкцій ЄС - Bloomberg

08:20 27.07.2023

Колишній генеральний прокурор України Віктор Пшонка виграв судовий процес у Європейському Союзі з приводу його включення до санкційного списку блоку.

Повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

"У середу Суд ЄС загальної юрисдикції заявив, що скасував рішення щодо Пшонки та його сина Артема, зіславшись на помилки в оцінці та сумніви в тому, що вони були засновані на достатньо "твердій фактичній основі", - ідеться у повідомленні.

Пшонка та його син вперше потрапили під санкції ЄС у 2014 році як особи, які підлягають кримінальному переслідуванню в Україні за "розтрату українських державних коштів та їх незаконне виведення за межі України".

"У своєму рішенні суд ЄС заявив, що неясно, чи переконався ЄС у тому, що українська судова адміністрація дотримується права на захист у місцевих кримінальних процесах", - пише видання.

Доповнення

Пшонка був Генеральним прокурором України за Януковича. Янукович, Пшонка, його син та інші союзники втекли і перебувають у розшуку в Україні.

ЄС ввів санкції щодо майже 1800 осіб та організацій з моменту нападу росії на Україну, починаючи з її анексії Криму у 2014 році та закінчуючи її вторгненням до країни у лютому минулого року.

Янукович та його син залишаються у списку санкцій ЄС з 2014 року, навіть після того, як виграли кілька апеляцій.

Ще на цю тему