Греція сьомий день бореться з лісовими пожежами на острові Родос

12:00 25.07.2023

У вівторок Греція сьомий день бореться з лісовими пожежами на острові Родос, в той час як сотні туристів, які були змушені евакуюватися в попередні дні, повинні повернутися до своїх країн.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Близько 20 тисяч людей були змушені покинути свої будинки і готелі на Родосі протягом вихідних, оскільки пожежі, що почалися тиждень тому, поширилися і досягли прибережних курортів на південному сході зеленого острова, обвуглюючи ділянки землі і пошкоджуючи будівлі.

Супутникове фото пожежі на Родосі, MAXAR
Супутникове фото пожежі на Родосі, MAXAR
Понад 2 тисячі відпочивальників повернулися додому літаками в понеділок, а у вівторок очікується ще більше репатріаційних рейсів. Туроператори також скасували майбутні поїздки.

Греція часто страждає від лісових пожеж влітку, але зміна клімату призвела до більш екстремальної спеки на півдні Європи, що викликає занепокоєння щодо зниження туристичного потоку.

Сотні пожежників, яким допомагають колеги з Туреччини та Словаччини, борються за приборкання полум'я поблизу сіл Геннаді і Ваті на південному сході Родосу, оскільки лісові пожежі відновилися в умовах спеки і вітру.

Теми:

Ще на цю тему