ГУР: Міст через Керченську протоку забезпечує все південне угруповання ворога, удар по ньому – суттєвий для Росії

15:00 24.07.2023

Ураження незаконно збудованого мосту через Керченську протоку – суттєвий удар по Росії.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив у інтерв’ю «Ми ― Україна», передає Укрінформ із посиланням на ГУР Міноборони.

Зазначається, що нещодавнє ураження Кримського мосту Скібіцький назвав «суттєвим ударом по Росії», оскільки це порушує лінії постачання російських окупаційних військ.

«Міст - це складна споруда, але можливість наносити (по ньому) удари та перешкоджати, насамперед, логістичному воєнному забезпеченню російських військ на нашій території є», - зазначив представник ГУР МО України.

Він нагадав, що будівництво незаконної споруди через Керченську протоку Росія розпочала після провалу так званого плану «Новоросія», який передбачав створення сухопутного коридору з території РФ до півострова у перші роки російсько-української війни.

«(Кримський міст) - це стратегічний об’єкт, який забезпечував російське угруповання військ спочатку в Криму, а сьогодні забезпечує все південне угруповання військ, яке перебуває і на півострові, і на наших тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей», - зауважив Скібіцький.

Нагадаємо, вночі 17 липня обвалилася одна із секцій мосту через Керченську протоку. Перед цим пролунав вибух.
 

Ще на цю тему