У Грузії заявили про плани відкрити спільний з Росією університет

12:00 24.07.2023

Керівник Грузино-російського громадського центру імені Євгенія Примакова в Тбілісі Дмитро Лорткіпанідзе анонсував відкриття нового вишу в Грузії на російські гроші.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Эхо Кавказа".

"Зараз конкретно обговорюється питання створення грузинсько-російського університету. На даному етапі ми підшукуємо відповідне місце для розміщення цього навчального закладу", – сказав Лорткіпанідзе.

За його словами, навчання в університеті буде безкоштовним, а витрати з фінансування візьме на себе РФ.

Лорткіпанідзе заявив, що триває пошук території, на якій буде відкрито університет, його повністю укомплектує російська сторона.

У Тбілісі розцінюють спробу відкрити російський виш у Тбілісі як нову хвилю експансії Росії і наголошують, що подібні університети створюють розширення впливу російської політики в Грузії.

За словами експертів сфери освіти "російська імперія" використовує освіту як ідеологічний механізм. А відкриття російського вишу в Грузії означає, що грузинська сторона проводить російські інтереси.

Зазначається, що Дмитро Лорткіпанідзе був одним із перших пасажирів прямого рейсу 20 травня з Москви до Тбілісі після того, як президент РФ Владімір Путін підписав указ про відновлення прямого авіасполучення з Грузією.
 

Ще на цю тему