Україна отримає ще 1,5 млрд доларів кредиту від Світового банку

18:20 20.07.2023

Світовий банк надасть українській владі додаткові 1,5 мільярда доларів позики під гарантії японського уряду.

Міністерство фінансів України підписало відповідну угоду з фінансовою установою під час зустрічі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля із віцепрезиденткою Банку Антонеллою Бассані 20 липня, пише ZN.UA.

"Кошти передбачені для зміцнення соціального захисту й надання допомоги людям під час війни та для відновлення економіки", – зазначив глава уряду нашої держави в Telegram.

Він додав, що загалом Група Світового банку разом із партнерами мобілізувала 34 млрд доларів на допомогу Україні. Наш бюджет уже отримав понад $22 млрд.

"Особливо вдячні за найбільший в історії Банку інвестиційний проєкт PEACE in Ukraine, який допомагає фінансувати соціальні виплати та пенсії. Цінуємо нашу тісну співпрацю та розраховуємо на подальші спільні проєкти для відновлення та розвитку України", – підсумував Шмигаль.

Напередодні український державний бюджет отримав другий транш від Міжнародного валютного фонду в розмірі 890 мільйонів доларів за результатом першого перегляду угоди в межах програми розширеного фінансування (EFF) на $15,6 млрд, затвердженої навесні. 

Ще на цю тему