Росія тримає у Чорному та Азовському морях щонайменше 11 кораблів

14:00 20.07.2023

У Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 10 ворожих кораблів, в Азовському - один.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Наразі загальне корабельне угруповання якраз у процесі ротації, і на бойовому чергуванні перебуває щонайменше 10 кораблів у Чорному морі і один – в Азовському», - повідомила Гуменюк.

Також вона зазначила, що в нічній атаці по Одесі та Миколаєву був застосований підводний човен.

“У сьогоднішній атаці застосовувався підводний човен, який був на бойовому чергуванні. Ймовірніше за все, він зараз буде спрямований у пункт базування для поповнення запасів, або відбудеться ротація ракетоносіїв. Зважаючи на те, що ворог методично продовжує тиснути, зокрема, по портовій інфраструктурі, а «Калібри» є ракетами високоточними і можуть бути застосовані саме з цього приводу, треба бути дуже уважними до сигналів повітряної тривоги”, – зауважила вона.

За словами Гуменюк, окупанти продовжують обстріли правобережжя, тиск є і на Миколаївському напрямку. Час від часу там потерпають від ударів по Кінбурнській косі. На Херсонщині ворог знову вдається до використання заборонених запальних снарядів і намагається таким чином залякувати місцеве населення.

Як повідомлялося, цієї ночі ворог атакував Одесу ракетами, в місті неодноразово лунали вибухи, постраждало четверо осіб. Крім того, росіяни завдали ракетного удару по центру Миколаєва, наразі відомо про 19 поранених. Кількість загиблих невідома.
 

Ще на цю тему