Росія вперше опинилася у трійці головних торгових партнерів Індії

13:40 16.07.2023

Найбільшими торговими партнерами Індії залишаються Китай та США

Росія вперше опинилася у трійці головних торгових партнерів Індії. Про це повідомляє росЗМІ з посиланням на дані міністерства торгівлі та промисловості Індії.

За підсумками п'яти місяців поточного року товарообіг між країнами збільшився у 3,8 раза і досяг $27,1 мільярда. При цьому Індія закупила російських товарів на $26,5 мільярда, що вище за торішні показники в 3,9 раза. Росія імпортувала індійської продукції на $639 мільйонів доларів (зростання у 2,6 раза)

Найбільшим торговим партнером Індії залишається Китай із загальним товарообігом $41,1 мільярда. На другому місці – США ($30,4 мільярда).

Індія веде статистику найбільших торгових партнерів із 1990-х років. Кілька років тому Росія посідала 25-е місце у цьому списку, найкращим її результатом був показник 1997-1998 фінансових років – тоді вона була 16-ою.

Раніше повідомлялося, що у грудні минулого року Росія відправила до Індії на чверть більше нафти, ніж місяцем раніше, встановивши новий рекорд. Постачання сирої нафти з Росії в грудні виявилися на 24 відсотки вищими, ніж у листопаді, головними покупцями були приватні нафтопереробні заводи.

Ще на цю тему