Україна й Румунія домовляються збільшити перевезення агропродукції Сулінським каналом Дунаю

10:00 14.07.2023

Україна та Румунія мають намір розвивати транспортування української агропродукції румунським каналом Суліна в гирлі Дунаю. 

Про це ішлося на онлайн-зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського з міністром сільського господарства та сільського розвитку Румунії Флоріном-Іонуцем Барбу, повідомляє прес-служба Мінагрпроду, пише видання Порти Ураїни.

Міністри розглянули питання транзиту української сільськогосподарської продукції територією Румунії і залізницею Молдови в напрямку портів Рені, Джурджулешти та Галац. А також можливість збільшити перевезення української сільськогосподарської продукції румунським каналом Суліна”, — вказала пре-служба.

Під час зустрічі йшлося також про співробітництво між країнами в аграрній галузі. Зокрема, Сольський повідомив про ухвалене українським урядом рішення щодо експорту цукру до Румунії загальним обсягом 20 тис. тонн. Це рішення було ухвалене на прохання румунської сторони. Флорін-Іонуц Барбу подякував за розуміння в питанні експорту цукру до Румунії і запевнив у повній підтримці.
 

Ще на цю тему