Спеціально для Abrams Румунія мусить відремонтувати дороги з мостами та побудувати нові

21:00 13.07.2023

Доволі болісна в Україні тема з ремонтом доріг для Румунії не менш актуальна, більше того, тепер від цього залежить реальна ефективність замовлених американських танків Abrams
Після того, як Румунія обрала американський танк Abrams, який має замінити Т-55 та їх власні модернізації TR-85, доволі очікувана вилізла вкрай неприємна проблема.

Для того, щоб ефективно експлуатувати ці машини - необхідно мати відповідну дорожню інфраструктуру. Й саме ця тема стала предметом публікації видання Defense Romania, яка починається словами - "Румунія має великі проблеми з інфраструктурою, і це не секрет".


Так вказується й мала мережа самих доріг, брак мостів, зокрема й через Дунай, а також застаріла 100-річна мережа залізничних шляхів - все це насправді також відноситься до обороноздатності країни.

Особливо коли постане питання забезпечення оперативної мобільності дійсно важких танків Abrams, які у версії M1A2 SEP v3 важать 66,8 тонни. Водночас до цієї позначки ще необхідно додати вагу трала.


Й зрештою саме у вантажність кожного конкретного моста починає впиратися можливість просто перекинути танковий підрозділ. Й видання наводить слова екс-командувача силами спецоперацій Румунії Маріуса Кречуна, який нагадав, що під час всіх попередніх навчань у країні сили НАТО стикались саме з цією проблемою.

Нагадаємо, що на першому етапі збройні сили Румунії хочуть закупити 54 Abrams, але згодом їх кількість має бути збільшена до 300. Але звісно нові дороги та мости необхідні не лише виключно для Abrams, а мова йде про розширення логістичних шляхів, які є насправді одним з елементів обороноздатності країни. Але саме американські танки вочевидь стали каталізатором цієї теми.

Ще на цю тему