Уряд Шотландії виділив понад 64 млн доларів на будинки для українських біженців

15:20 13.07.2023

Уряд Шотландії виділив понад 64 млн доларів на відновлення порожніх житлових будинків для українських біженців. Зазначається, що з 1 168 вже запланованих осель, 675 будинків - відремонтовано і частково заселено, решта перебуває в процесі реставрації або в черзі на неї.

Передає УНН з посиланням на Уряд Шотландії. 

Деталі

Фонд довгострокового переселення для українців уряду Шотландії було запущено у вересні 2022 року після успішного пілотного проєкту, і станом на сьогодні він надав 14 затвердженим проєктам 40 мільйонів доларів (23 мільйони фунтів стерлінгів) грантового фінансування, з виділених 64 млн доларів (50 мільйонів фунтів стерлінгів), що вже допомогло повернути 1 168 будинків у користування. Майже 1 000 українців уже мешкають у 450 з цих відремонтованих будинків. Ще 225 будинків були завершені та перебувають у процесі заселення. Фонд залишається відкритим для подання заявок.

Міністр соціальної справедливості Ширлі-Енн Сомервілль оголосила останні цифри під час візиту до Единбурга, щоб побачити прогрес на житловому об'єкті.

"Ми солідарні з народом України і сповнені рішучості зробити все можливе, щоб допомогти тим, хто бажає побудувати своє життя тут, у Шотландії. Наша інноваційна програма вартістю 50 мільйонів фунтів стерлінгів надає життєво важливу допомогу тим, хто тікає від війни, забезпечуючи довгострокове та безпечне житло у відновлених порожніх будинках. Я пишаюся тим, що Шотландія змогла зіграти свою роль, і радий бачити, що ми досягли і перевищили важливий рубіж у 1 000 будинків для переміщених українців", - зазначила Сомервілль.

За словами голови комітету з питань житла, бездомності та справедливої праці міської ради Единбурга Джейн Мігер, програма вартістю понад 64 млн доларів (50 мільйонів фунтів стерлінгів), спрямована на переобладнання нині порожніх будинків, дуже вітається і позитивно вплине на життя багатьох родин. Приблизно 100 будинків в Единбурзі, які отримають фінансування, спочатку будуть використані для розміщення переміщених українців, а потім будуть повернуті до житлового фонду міської ради. 

Теми:

Ще на цю тему