Автотуристів через Керченську протоку возять кораблями Чорноморського флоту рф

10:20 12.07.2023

Через проблеми з проїздом через Кримський міст з боку Краснодарського краю великі десантні кораблі військово-морського флоту Росії приступили до перевезення автотранспорту через Керченську протоку.

Про це повідомляє міноборони РФ, пише Економічна правда.

Російські ЗМІ заповнені суперечливими повідомленнями про причини ситуації і навіть про те, чи існує проблема в принципі.

Так пропагандистське "РИА Новости" опівдні, 11 липня, повідомило, що заторів на під'їзді до Кримського мосту немає. З боку Краснодарського краю черга не перевищує 40 автомобілів, з боку Керчі скупчення машин немає.

Однак уже за кілька годин міноборони РФ повідомило, що два великі десантні кораблі допоможуть розвантажити Кримський міст, вони ходитимуть за маршрутом порт "Кавказ" - порт "Крим" і здатні взяти на борт за один раз до 40 автомобілів.

Згідно з повідомленнями, проблема з проїздом через Кримський міст виникла в понеділок, 10 червня. Серед причин називають, зокрема, сильний вітер. 

Водночас, згідно з повідомленнями іншого росЗМІ, яке посилається на міністерство оборони, йдеться про "пік курортного сезону" і "велике скупчення транспорту в напрямку Криму".
 

Ще на цю тему