Перевезення награбованого зерна: підозрюється ще один капітан російського судна

18:20 10.07.2023

Прокуратура Автономної Республіки Крим і міста Севастополя повідомила про підозру російському капітану судна «АНТ», який причетний до перевезення награбованого українського зерна.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури у Facebook, пише qirim.news.

Встановлено, що громадянин РФ, капітан судна «АНТ» здійснив 7 заходів до закритих морських торговельних портів міст Севастополя та Керчі для завантаження награбованим українським зерном, - йдеться у повідомленні.

Усвідомлюючи протиправність своїх дій, капітан періодично вимикав «AIS» (Автоматична ідентифікаційна система) та вносив до неї фіктивні відомості щодо курсу судна, яке прямувало нібито в порти РФ, а не в закриті морські порти окупованого півострова.

Його дії кваліфіковано за фактом порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію півострова та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України). Підозрюваному загрожує до п’яти років позбавлення волі, - зазначили у прокуратурі.

У відомстві нагадали, що після повномасштабного вторгнення в Україну, Росія почала активно використовувати тимчасово окупований Крим як «сіру зону» для перевезення та подальшого збуту награбованого українського зерна до третіх країн. Тому прокурори автономії продовжують встановлювати усіх причетних до організації такої схеми.
Зокрема, на розгляді суду перебуває обвинувальний акт щодо окупаційного міністра «сільського господарства Республіки Крим», який причетний до організації схеми. Також повідомлено про підозри директору компанії-власниці кораблів РФ та 12 капітанам російських суден (ч. 2 ст. 332-1 КК України), - додали у прокуратурі АР Крим.

Як повідомляли QIRIM.News, раніше Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила про підозру російському капітану судна «М.Андрєєв». Його дії кваліфіковано за фактом порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію півострова та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України).

Як повідомляли QIRIM.News, у березні 2023 року Прокуратура Автономної Республіки Крим і міста Севастополя повідомила про підозру громадянину рф, капітану судна "Альтарф" (раніше мало назву "Кудьма-4"), який причетний до перевезення викраденого з окупованих територій українського зерна.

Раніше Прокуратура Автономної Республіки Крим і міста Севастополя повідомила про підозру капітану російського судна «Надежда», який причетний до перевезення награбованого українського зерна.
 

Ще на цю тему