Коломойський виступить на боці росіян у справі щодо активів VS Energy

09:00 09.07.2023

Ігор Коломойський подав заяву про те, що виступить третьою стороною на боці російських бізнесменів у справі щодо конфіскації активів VS Energy

Про це повідомив голова правління StateWatch Олександр Лємєнов, пише ZN.UA.

Підсанкційна VS Energy контролюється росіянами Алєксандром Бабаковим, Євгєнієм Гінером і Міхаілом Воєводіним.

У разі конфіскації держава забере у росіян корпоративні права у восьми обленерго, шести готелях, металургійних заводах тощо.

«Так, ІВК виступив на стороні «бабаковцев». Так, я не замалював персональні і виклав в мережу. В цьому аспекті неправий, але по суті – незмінно», - написав він.

Додамо, що Лємєнов вчора опублікував повідомлення про Коломойського та активи VS Energy та потім видалив його. Але видання УП опублікувало новину з посиланням на Лємєнова.

Раніше повідомлялось, що Міністерство юстиції подало до ВАКС позов про стягнення активів власників VS Energy – російських олігархів Бабакова, Гінера та Воєводіна – у дохід держави. Це вже назвали “головною санкційною битвою”.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему