Арабські інвестори мають намір купити порт Алсанджак у Туреччині

13:40 07.07.2023

Туреччина веде переговори з компаніями з Перської затоки щодо продажу прав на експлуатацію порту Алсанджак у місті Ізмір на східному узбережжі Егейського моря.

Як повідомляє Bloomberg, у разі досягнення домовленості, це стане першою великою угодою в рамках прагнення Туреччини залучити іноземні інвестиції.

За словами міністра транспорту та інфраструктури Туреччини Абдулкадіра Уралоглу, зараз тривають переговори з країнами Перської затоки. Чиновник не уточнив, хто є потенційним покупцем, а також вартість можливої угоди.

Порт Алсанджак належить турецькому державному Фонду добробуту (TWF) та управляється національною залізничною компанією TCDD. Він може перевалювати до 1,2 млн TEU та 1,4 млн тонн генеральних та насипних вантажів на рік.

План приватизації порту було запущено ще 2004 року. Запит пропозицій був оголошений у 2007 році і спільне підприємство Hutchinson Port Holdings та Global Yatirim Holding, запропонувало максимальну ціну в розмірі $1,28 млрд. Проте ця угода була заблокована рішенням суду і пізніше група відмовилася від участі у купівлі.

Теми:

Ще на цю тему