Швейцарія виділила понад $6 млн для ремонту та реконструкції шкіл в Україні

09:00 04.07.2023

Швейцарія виділила додатково понад 6 млн доларів для ремонту та реконструкції близько 30 шкіл в Україні. 

Це має забезпечити доступ майже 15 000 школярів до освіти. Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це йдеться на сторінці Федеральної ради Швейцарії.

"Російська військова агресія завдала серйозного удару по сфері освіти України. Тисячі шкіл по всій країні були пошкоджені або зруйновані, а багато вчителів втекли із зон війни, порушивши тим самим процес навчання мільйонів учнів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ця допомога буде направлена для відновлення приблизно 30 шкіл у регіонах, які безпосередньо постраждали від бойових дій. Йдеться про Чернігів, Одесу та Полтаву.

Проєкт передбачає встановлення безпечних багатоцільових класних кімнат для забезпечення безперервного навчання навіть під час повітряних тривог.

Відновлення та модернізація шкіл у містах забезпечить учням безпечне і відповідне середовище для очного навчання в класі.

Ця ініціатива зміцнить не тільки місцеві державні служби, а й стійкість системи освіти в кризових ситуаціях. Продовження очного навчання також сприятиме інтеграції переміщених дітей та їхніх родин у громади, що приймають.

У Федеральній раді Швейцарії зазначили, що допомога школам України є частиною загального плану допомоги, який становить майже 156 млн доларів.
 

Ще на цю тему