Росія розшукує українського олігарха за підтримку ЗСУ

15:00 03.07.2023

Співробітники великого алкогольного холдингу Global Spirits проходять у Росії у справі про спонсорування ЗСУ

У Росії завели справу проти міжнародного алкогольного холдингу Global Spirits і оголосили в розшук його бенефіціара, українського бізнесмена та олігарха Євгена Черняка. Про це повідомляють російські ЗМІ.


Співробітники великого алкогольного холдингу Global Spirits (власник бренду «Хортиця») проходять у Росії у справі про спонсорування ЗСУ. За даними російських силовиків, вони перевели на ЗСУ понад 500 млн рублів з лютого до квітня 2022 року. Заведено справу про «фінансування тероризму». 

Серед підозрюваних – голова наглядової ради алкогольного холдингу Євген Черняк та інші засновники й керівники. Черняка оголошено в розшук за обвинуваченням у фінансуванні ЗСУ, а двох його «співучасників» затримано в Москві, повідомляють російські ЗМІ.

 

Питання про арешт часток організацій, що входять до холдингу Global Spirits, керівників якого підозрюють у фінансуванні ЗСУ, розглянуть найближчим часом, повідомив Слідчий комітет РФ.

У використовуваних підозрюваними житлових, офісних і складських приміщеннях проведено обшуки. Вилучено комп'ютерну техніку та фінансово-господарську документацію. Проведено допити засновників і керівників організацій, що входять до холдингу. Оперативні заходи та слідчі дії тривають, повідомили в МВС РФ.

Ще на цю тему