У Гаазі 3 липня відкриється Міжнародний центр із переслідування за злочин агресії проти України

19:40 30.06.2023

У Гаазі в понеділок, 3 липня 2023 року, відкриється Міжнародний центр з кримінального переслідування за злочин агресії проти України (ICPA).

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі, прес-конференція щодо відкриття Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA) відбудеться у будівлі Євроюсту в Гаазі.

Участь у заході візьмуть єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс, президент Євроюсту Ладислав Хамран, генеральний прокурор України Андрій Костін, прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан, помічник генерального прокурора США Кеннет Політ-молодший.

Варто зазначити, що це перший випадок створення ініціативи з розслідування злочину агресії за міжнародної підтримки після Другої світової війни.

Україна спільно з партнерами просуває створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва Російської Федерації за скоєння злочину агресії проти України.

Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.
 

Ще на цю тему