"Укроборонпром" припинив свою діяльність, створено нове акціонерне товариство "Українська оборонна промисловіть"

20:20 29.06.2023

Трансформація "Укроборонпрому" – одне з головних завдань для нового очільника Германа Сметаніна

Міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін повідомив, що державний оборонний концерн "Укроборонпром" офіційно припинив свою діяльність з 28 червня. Водночас замість колишнього концерну було утворено нове акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість".

Наступні кроки у цьому напрямку, як відзначає Камишін – це переведення штату, передача майна та подальші трансформаційні процеси. Зокрема, він відзначає, що має бути сформована Наглядова рада відповідно до стандартів OECD.

Нагадаємо, що вчора, 28 червня, набуло чинності рішення Кабінету Міністрів України призначити нового очільника "Укроборонпрому" – Германа Сметаніна, який з 2014 року працював на низці бронетанкових підприємствах Концерну, а останні три місяці очолював "Завод ім. Малишева".


Задача "по-справжньому реформувати "Укроборонпром" – одне з трьох основних завдань, які стоять перед новим очільником тепер вже акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість".

Також нагадаємо, що раніше з посади очільника "Укроборонпрому" було звільнено Юрія Гусєва, який займав її 2 роки 7 місяців – з грудня 2020 року. Більш детально про те, за що звільнили Гусєва і що має зробити Сметанін з "Укроборонпромом" Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Ще на цю тему