Окупанти затримали кримських татар за національні прапори

09:00 26.06.2023

У Білогірському районі тимчасово окупованого Криму російські силовики затримали трьох кримських татар за участь в автоколоні з кримськотатарськими прапорами.

Про це пише Українська правда з посиланням на Кримську солідарність.

Приводом стала участь в автоколоні з прапорами – активісти збиралися здійснити з ними сходження на скелю. Машини з кримськотатарськими прапорами привернули увагу поліцейських – поліція окупантів затримала Рустема Курносова, Енвера Усеінова та Ебабіля Ібрагімова.

Чоловіків доставили в ОМВС у Білогірському районі. Ібрагімова відпустили після надання пояснень, двох інших продовжували утримувати у відділі. Пізніше стало відомо, що на Курносова й Усеїнова склали протоколи за "арештною" статтею про організацію неузгодженого заходу.

Як повідомляє "Кримська солідарність", автоколона з кількох машин прямувала до підніжжя Білої Скелі, її учасники мали намір здійснити сходження з кримськотатарськими прапорами.  

"Машини їхали одна за одною, але прапори були тільки на двох машинах. Гасел і закликів під час пересування не було. На місці відібрали у всіх пояснення, потім співробітник поліції сів у машину і супроводжував їх до райвідділу в Білогірську", - розповів один із активістів у коментарі "Кримській солідарності".

Пізніше Білогірський районний суд визнав кримських татар винними в "проведенні публічного заходу без подання в установленому порядку повідомлення про проведення публічного заходу" і призначив їм штраф у розмірі 20000 рублів.
 

Ще на цю тему