Путін дозволив достроково звільняти зеків, якщо ті служитимуть за контрактом в армії РФ

11:30 25.06.2023

На тлі повстання найманців ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина протягом 24 червня російський президент Володимир Путін підписав закони, які надають можливість військам РФ призивати на службу за контрактом засуджених. 

Винятком стали лише ув’язнені за тяжкі злочини. Президент Росії також підвищив граничний вік до 70 років для укладення контракту з армією. Також він підписав закон про можливість затримання на 30 діб за порушення воєнного стану, пише ZN.UА.

Згідно з рішенням, ув'язнених можуть достроково звільнити, якщо ті погодяться вступити до лав російської армії.

Докуменами також передбачений дозвіл на укладення контрактів зі збройними силами держави-агресора для обмежено придатних громадян і судимих під час мобілізації чи "воєнного часу".

Ворожий автократ затвердив і правові гарантії та підстави звільнення від кримінальної відповідальності для людей, які підписали договір про службу в ЗС Росії у період мобілізації, воєнного стану чи "воєнного часу".

Також Путін підвищив граничний вік служби за контрактом під час війни до 70 років.

У суботу 24 червня президент РФ окремо підписав і закон про можливість затримання на 30 діб за порушення воєнного стану. 

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему