Українське Дунайське пароплавство завантажило найбільшу судову партію зерна

11:00 24.06.2023

ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) завантажило у порту Констанца 22,7 тис. тонн української агропродукції на балкер Matteo BR (прапор — Італія) за схемою комплексної логістики. 

Про це повідомила пресслужба пароплавства, пише видання Порти України.

У червні стрімко зростає попит на комплексну логістичну послугу УДП, яка включає перевалку у Кілії, річковий фрахт та перевалку на морське судно борт-борт у порту Констанца”, — зазначили в УДП.

Наразі стивідорний комплекс УДП Кілія відправляє у Констанцу один караван за іншим. Завдяки чіткій координації та поєднанню перевалки та фрахту УДП допомагає клієнтам у консолідації великих партій продукції, що дозволяє швидко завантажувати судна дедвейтом до 50 тис. тонн.

Низка великих постачальників вже забронювала обсяги поставок за комплексною логістичною послугою УДП та зафіксувала тариф на високий сезон”, — додали в пароплавстві.

ПрАТ «УДП» здійснює річкові вантажоперевезення по Дунаю. Компанія експлуатує понад 20 самохідних суден вантажного річкового флоту та приблизно 200 несамохідних суден, що дозволяє оперувати приблизно 20 баржевими караванами. Основу вантажів у 2022 році складають зернові та металургійна сировина. Крім того, компанія почала розвивати напрям контейнерних перевезень і запустила регулярні контейнерні каравани.

Компанія у 2022 році перевезла морським та річковим флотом 1,8 млн тонн вантажів.

За підсумками 2022 року ПрАТ «УДП» одержало понад 1 млрд грн прибутку після 38 млн грн збитку за попередній рік.
 

Ще на цю тему