США ввели санкції проти двох офіцерів російської розвідки

09:40 24.06.2023

У п'ятницю 23 червня Сполучені Штати ввели санкції проти двох офіцерів російської розвідки, які намагалися втрутитися в місцеві американські вибори в рамках "операцій глобального зловмисного впливу" Москви.

Як пише ZN.UA, заявило міністерство фінансів США.

Два офіцери, Єгор Сергійович Попов та Олексій Борисович Суходолов, обидва співробітники Федеральної служби безпеки Росії, працювали над підривом демократичних процесів у США та інших країнах через мережу спільників, йдеться у заяві відомства.

У відомстві заявили, що обидва працювали з Олександром Вікторовичем Іоновим, росіянином, якого Міністерство юстиції США минулого року звинуватило у багаторічній спробі використати політичні групи у Флориді, Джорджії та Каліфорнії для втручання у вибори, передає Reuters.

"Сполучені Штати не терпітимуть загроз нашій демократії, і сьогоднішні дії засновані на загальнодержавному підході до захисту нашої системи представницького правління, включаючи наші демократичні інститути та виборчі процеси", - заявив представник міністерства фінансів Брайан Нельсон.

У відомстві не повідомили, у спробі вплинути на які саме вибори звинувачують двох росіян.
 

Ще на цю тему