Чехія та Україна спільно розроблятимуть новий авіаційний двигун

20:00 22.06.2023

Оборонно-промислові комплекси Чехії та України розроблятимуть новий двигун AI-PBS-350.

У чеській компанії PBS повідомили, що підписали меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічної співпраці з українським підприємством "Івченко-Прогрес", пише ZN.UA.

Меморандум про взаєморозуміння підписали виконавчий директор PBS Мілан Мачолан та його колега з "Івченко-Прогресу" Ігор Кравченко. Угода укладена для встановлення комерційної та виробничої кооперації щодо нового двигуна AI-PBS-350.
І
"Угода спрямована на створення основи для комерційної розробки та співробітництва у виробництві нового турбореактивного двигуна AI-PBS-350, який стане спільним продуктом PBS та Івченко Прогрес", – розповіли представники PBS.

Як відомо, двигун AI-PBS-350 призначений для використання в крилатих ракетах та безпілотних комплексах. Раніше він був експериментальним та не застосовувався у зразках озброєння.

Меморандум також включає розширену угоду про співпрацю для визначення нових спільних комерційних та дослідно-конструкторських проєктів в аерокосмічній, оборонній та енергетичній галузі.

Раніше повідомлялося, що виробник ракетних двигунів Aerojet Rocketdyne має намір розробити систему руху для ракети Long Range Maneuverable Fires, яку Lockheed Martin виготовляє для армії США

Ще на цю тему