Єврокомісія констатувала прогрес в українських реформах для членства ЄС

19:40 22.06.2023

Як країна-кандидат у члени Європейського Союзу Україна зробила значні кроки для виконання реформ, потрібних для реалізації умов, що дадуть змогу розпочати переговори про вступ.

На це натякнула міністерка у справах ЄС Швеції, яка головує в ЄС, Джессіка Росвалл на пресконференції, яка відбулася після неформального засідання Європейської ради з загальних питань, пише ZN.UA.

На засіданні у четвер єврокомісар з питань добросусідства та розширення ЄС Олівер Варгей презентував усну оцінку Європейської Комісії щодо виконання Україною умов для початку переговорів про вступ.

За словами Росвалл, зусилля України «вражають», а держава «зробила значні кроки вперед».

Зокрема вона згадала про проєкт закону про Конституційний суд, новий закон про медіа, закон про рекламу, реформу важливих судових інституцій, призначення нового глави антикорупційних інституцій та інше.

Крім того, ми також вітаємо українські зусилля, спрямовані на ухвалення нового закону щодо декларацій про активи. Українська влада хоче робити більше, щоб підвищити прозорість і боротися з корупцією», - додала вона.

Шведська міністерка констатувала, що ЄС відомо про бажання України просуватись вперед на шляху до вступу в ЄС, але натякнула на необхідності реалізації всіх реформ.

Вона нагадала, що основну доповідь щодо розширення буде представлено восени.

Ще на цю тему