Суспільний мовник Болгарії вперше почав показувати новини українською

12:00 21.06.2023

"Болгарське національне телебачення" (БНТ), яке є суспільним мовником Болгарії, з понеділка почало трансляцію українськомовних випусків новин із огляду на зростання кількості біженців із України.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило посольство України в Болгарії.

Новини українською мовою на БНТ виходять в онлайн-форматі, випуски доступні на сайті мовника. Ведуча новин Марія Плачкова зазначила, що передача насамперед призначена для українців, які наразі проживають у Болгарії.


"Посольство України висловлює вдячність дирекції БНТ за підтримку тимчасово переміщених громадян України, які наразі перебувають в Республіці Болгарія", – зазначили в посольстві.

За даними спеціального урядового порталу Болгарії, з початку незаконного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року до Болгарії в'їхали 1 376 157 українців, з них 74 040 – залишаються в країні.

Невдовзі після приходу до влади нового уряду, 14 червня, Міністерство туризму Болгарії заявило, що система державної підтримки розміщення осіб, переміщених з України, які мають тимчасовий захист у Болгарії, буде продовжена до кінця цього року.

Ще на цю тему