Президент Болгарії виступив проти передачі Україні снарядів

20:40 20.06.2023

Президент Болгарії Румен Радев вважає можливе приєднання країни до проєкту Європейського Союзу з надання Україні мільйону боєприпасів «помилкою».

Про це у вівторок, 20 червня, він сказав під час спілкування з журналістами, повідомляє НВ з посиланням на видання БНР.

«Представляючи Болгарію в Раді ЄС, я відстоював цю ситуацію — стало зрозуміло, що Болгарія не є частиною ініціативи Мільйон снарядів для України. Якщо уряд ухвалить таке рішення, я думаю, що це буде помилкою», — наголосив Радев.

За його словами, війна Росії проти України загострюється, несе величезні ризики, виснажує економіки та соціальні системи.

Радев також додав, що і в Болгарії, і в Брюсселі він стверджував, що країна не повинна втручатися, постачаючи зброю Україні.

Питання відправлення снарядів в Україну викликає заочну суперечку між президентом Радевом і прем'єр-міністром Болгарії Миколою Дэнковим, який вважає, що Болгарія повинна поважати свої зобов’язання.

Нагадаємо, 16 червня новообраний міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев заявив, що Болгарія хоче долучитися до ініціативи Європейського Союзу щодо надання Україні мільйона артилерійських снарядів протягом року.
 

Ще на цю тему