Через підрив Каховської ГЕС філія «Нібулону» не зможе приймати судна / Фото

18:20 20.06.2023

Зеленодольська філія компанії "Нібулон", ймовірно, не зможе відновити роботу в новому сезоні. 

Після підриву Каховської ГЕС водосховище обміліло, відвантаження зерна на воду неможливе. До того ж, елеватор пошкоджений російськими снарядами, розповів виконувач обов’язків директора філії Олексій Мудрак. Про це пише ЦТС з посиланням на Latifundist.

"Можливо, будемо працювати як перевалочна база. А може, не будемо взагалі. Не можу зараз нічого сказати. Поки важко прогнозувати, яким буде цей сезон", - говорить він.

Філія припинила приймати зерно 24 лютого 2022 року. Зернові рятували, вивозячи їх машинами. Вивозити зерно закінчили лише 1,5 місяці тому.

"До вторгнення у нас за сезон проходило близько 200 тисяч тонн зерна. Це три об’єми елеватора. І ми все грузили баржами. Тут працювало 86 людей. Тепер - менше 40. Шестеро мобілізувалися, інші - звільнилися. Ми ж зараз ніякого прибутку не приносимо. У керівництва ніби немає планів нас ліквідовувати, але як відновлювати роботу - не ясно. Але дуже хотілося б. Бо в нас більшість працівників - це люди з прилеглих сіл. Цей термінал давав їм роботу", - підсумував виконувач обов’язків директора філії.

Фото з сайту ЦТС

Термінал компанії з відвантаження зернових, зернобобових та олійних культур на річковий транспорт у Дніпропетровській області було відкрито у червні 2020 року. 

Будівництво річкового перевантажувального терміналу у с. Мар'янське відбувалося за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку, а загальна вартість інвестицій склала понад 22 млн доларів.
 

Ще на цю тему