Постачальник бункерного палива Peninsula Petroleum розірвав зв’язки з рф

12:20 20.06.2023

Компанія-постачальник бункерного палива Peninsula Petroleum Limited стала першою, яку виключили з переліку міжнародних спонсорів війни.

Нацагентство з питань запобігання корупції виключило першу компанію із переліку міжнародних спонсорів війни — провідну світову Peninsula Petroleum Limited, яка спеціалізується на постачанні суднового палива, пише видання usm.media з посиланням на НАЗК. 

Перелік міжнародних спонсорів війни був створений як потужний репутаційний інструмент тиску на компанії, що продовжують працювати з рф після повномасштабного вторгнення. Першу компанію виключили зі списку, адже вона виконала усі необхідні умови. 

Компанія направила відповідний лист до НАЗК з зазначенням виконаних умов, які дозволяють виключити її з переліку. 

Peninsula Petroleum Limited припинила постачати бункерне паливо не тільки до суден, що належать росіянам або ходять під прапором рф, а й тим, що перевозять російську нафту. Такі кроки компанія вжила на знак засудження російської агресії. 

У НАЗК заявили, що агентство відкрите до співпраці з міжнародним бізнесом та готове провести консультації щодо кроків, необхідних для виключення з переліку.

Україна внесла ірландського постачальника бункерного палива Peninsula Petroleum Limited до переліку спонсорів війни у квітні 2023 року. На той момент компанія продовжувала отримувати надприбутки і доставляти паливо для суден, які транспортують російську нафту. 

Peninsula Petroleum працює як глобальний постачальник бункерного палива, здійснює понад 25 000 поставок на рік та пропонує послуги з перепродажу палива, технічну експертизу, управління флотом та яхтингові послуги.
 

Ще на цю тему