Президент Чехії підтвердив свої слова про необхідність стежити за росіянами за кордоном

14:00 19.06.2023

Президент Чехії Петр Павел заявив, що наполягає на необхідності уважно стежити за громадянами РФ, яки виїхали і проживають на Заході.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN Prima News.

"Я абсолютно на цьому наполягаю. Тому що Росія є країною, яка веде агресивну війну, яка відкрито заперечує авторитет міжнародних правил і права. Це країна, яка називає нас своїм ворогом, яка вустами своїх вищих посадових осіб погрожує іншим військовими ударами, включаючи застосування ядерної зброї, і країна, яка здійснила акт тероризму в нашій країні", – підкреслив Павел.

Під актом тероризму РФ на території Чехії президент мав на увазі вибухи складів боєприпасів у Врбетицях у 2014 році, які могли здійснити російські спецслужби.

Він уточнив, що це не означає стеження за кожним громадянином РФ, а саме загальне спостереження за тим, що відбувається серед російської громади.

Чеський президент також пояснив свої слова про те, що "все японське населення, яке проживає в Сполучених Штатах, також перебувало під суворим режимом спостереження".

Павел сказав, що не схвалює методів, які використовувалися щодо японців у США, і не закликає ними користуватися.

Він додав, що навів таку аналогію як "історичний контекст", показуючи таким чином, що певні заходи запроваджували проти громадян країни, що воює, і в минулому.

Ще на цю тему