Росія вкладає значні кошти в модернізацію ядерної зброї – генсек ГАТО

08:40 16.06.2023

Росія вкладає значні кошти в модернізацію свого ядерного потенціалу, а також розгорнула більше ядерних можливостей, у тому числі поблизу кордонів НАТО на крайній півночі, заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг.

Як пише ZN.UA, про це повідомляє «Голос Америки».

«Росія повинна знати, що ядерну війну неможливо виграти і її ніколи не можна вести. Ядерна риторика та повідомлення Росії безвідповідальні та небезпечні», – заявив Столтенберг.

Водночас країни Альянсу, за його словами, ще «не бачили жодних змін у ядерній позиції» Росії, які б вимагали змін у позиції НАТО. Члени альянсу «уважно стежать за тим, що робить Росія», зазначив генсек.

У доповіді за 12 червня Стокгольмський міжнародний інститут дослідження миру (SIPRI) зазначав, що всі країни, які мають ядерну зброю, продовжують її модернізацію. Йдеться не лише про ядерні розробки Росії, Китаю, КНДР та Індії, але й про потенціал Британії, Ізраїлю, США та Франції.

З 1 червня США припинили надавати Росії інформацію, якою країни обмінювалися в рамках Договору про стратегічне наступальне озброєння, а також заявили, що у них достатньо ядерної зброї для стримування Росії та Китаю.
 

Ще на цю тему